Wie dan niet aan de eisen voldoen, moet per 2023 verplicht sluiten. Dit betekent dat nog heel veel kantoren de komende jaren ingrijpend gerenoveerd moeten worden en energiezuiniger moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld door middel van isolerende maatregelen en het plaatsen van zuinigere klimaat installaties. 

Gebouwen tot 100 m2 zijn uitgezonderd van deze plicht tot vergroening wat niet wil zeggen dat dit in de toekomst ook zo blijft en het nu een goed moment is om zowel het energie verbruik als de lucht kwaliteit te verbeteren, verder zijn gebouwen waarbij het gebruik van het kantoor minder dan de helft van het gehele gebouw is en rijksmonumenten uitgezonderd van de regels. U kunt uw eigen Energielabel opvragen deze staan geregistreerd bij de RVO. Hier is op te vragen welk label uw kantoor bezit. Bedrijven die energiezuinige maatregelen hebben genomen, moeten hun pand opnieuw laten keuren en een energielabel aanvragen, anders staat het pand nog steeds te boek met een onvoldoende energielabel. Bij het verbeteren van uw kantoorgebouw heeft u mogelijk recht op o.a.de energie- of milieu investeringsaftrek. Deze extra aftrek wordt gerelateerd aan de winst, en de omvang van de investering. Los van de winstaftrek bestaat ook de ISDE die meteen uitkeert los van de bedrijfsresultaten. Informatie hierover is te vinden op de site van de RVO

Horos klimaattechniek helpt u graag onderzoeken hoe aan deze eisen te voldoen, ons uitgebreide programma energiezuinige klimaatinstallaties biedt hiertoe alle mogelijkheden Heeft u vragen over de verduurzaming van uw installaties? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.